Ustalara Özel 5 Adımda Tam Kıvamında Aşure Yapımı
İçeriğinde birbirinden çok farklı malzeme bulundurmasına karşın müthiş bir lezzet dengesine sahip aşure tatlısını yapmak, hiç şüphesiz ki deneyim ve uzmanlık gerektiriyor. Fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak biz de tabii ki deneyimli mutfaklarda aşure yapımı konusunda bilinmesi gereken tüm detayları sizlerle paylaşacağız.
Bu doğrultuda öncelikle en sevilen tatlı türlerinden olan bereketin sembolü aşurenin kusursuzluğunun kıvama, dekora ve elbette enfes lezzetine bağlı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Peki müşterilerinizin kalbini fethedecek tam kıvamında, göz zevkine hitap eden ve lezzetine doyulamayan aşure yapımı için takip etmeniz gereken adımlar nelerdir?
Aşure Yapımı ve Aşureye Lezzet Katan Püf Noktaları
Halk geleneğinde dayanışma, bereket ve dirliği temsil eden aşureyi yapmak, ilk bakışta gayet basit gibi görünse de aslında zorlu ve dikkat isteyen bir süreç. Buradan yola çıkıldığında birbirinden farklı pişme sürelerine sahip bakliyatlar, tahıllar ve meyveler ile mükemmel kıvamda ve lezzette bir tatlı elde etmek için işinin ehli olmak gerektiğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Mutfak profesyonellerinin ihtiyaçlarına uygun ürünleriyle ön plana çıkan Pakmaya’nın ustalar için özel olarak geliştirdiği Pakmaya Aşure ise bol malzemesi, standart sonuçları garantileyen yapısı ve pratikliği ile aşure yapımını sizler için kolaylaştırıyor. O halde dilerseniz Pakmaya Aşure ile her zaman beğeni toplayacak geleneksel aşure yapımı hakkında bilmeniz gerekenleri birlikte inceleyelim.
5 Adımda Aşure Tarifi
1. Adım: Aşure yapılacak derin bir tencere seçin ve bu tencereye 9,8 litre su koyup Pakmaya Aşure paketinin tamamını boşaltın.
2. Adım: Aşure ve suyu orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Aşure kaynamaya başladığında kısık ateşte kapağı açık halde 20 dakika daha pişirmeye devam edin.
3. Adım: Kıvamını alan aşureyi ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğutun. Bu aşamada dilerseniz aşureye aroma katması için bir miktar gül suyu da ekleyebilirsiniz.
4. Adım: Soğuyan aşureyi servis kaselerine eşit şekilde boşaltın.
5. Adım: Tercih edilen meyve ve kuruyemişlerle aşurenin üzerini süsleyerek servise hazır hale getirin.
Aşure Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Müşterilerden tam not alacak, tekrar tekrar talep görecek bir aşure tatlısının özenli bir çalışma gerektirdiğinden daha önce de bahsetmiştik. Örneğin bakliyatların pişme sürelerini ayarlamak, tatlının berraklığına etki eden unsurlara dikkat etmek, kıvamı tutturmak için nişasta dengesi sağlamak gibi çok sayıda faktörü göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Neyse ki Pakmaya Aşure sayesinde bu gibi detayları düşünmenize gerek kalmıyor. Ancak yine de enfes aşure lezzetini korumak ve müşterilerinize her zaman en iyisini sunmak için önem vermenizde fayda olan birkaç nokta olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.
Buna göre aşure yapımı için içme suyu tercih etmenizi tavsiye ederiz. Hem müşterilerinizin sağlığı hem de aşurenin lezzeti için kaliteli bir su kullanmanız yararınıza olacaktır. Ek olarak, pişmiş haldeki aşureleri mutlaka buzdolabında muhafaza etmeniz gerektiğini de vurgulamalıyız. Aksi halde oda sıcaklığında kalan aşureler bir süre sonra sulanacak ve hem görüntü hem de lezzet bakımından olumsuz etkilenecektir.
Aşure yapımının yanı sıra bir diğer geleneksel lezzet olan güllaç yapımının inceliklerini öğrenmek için de İyi Bir Güllaç Yapmak İçin 9 Adım başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.